I skyggeland (Heftet)

Serie: Alvestad 81

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Alvestad
Serienummer: 81
ISBN/EAN: 9788202823986
Kategori: Romanserier
Omtale I skyggeland

Agnes arbeider ufortrødent videre for å åpne hospitalet sitt, og håper å få hjelp fra familien i Norge. I Frankrike gjør også Alva en innsats for krigen. Men er det én ting som ikke påvirkes av krig, er det at unge hjerter settes i brann. Slik er det i hvert fall for Hennie … Mens Inger er mer usikker på forholdet til Stefan. Er det et eventyr eller et mareritt han tar henne med på?

Anders, på sin kant, er i ferd med å oppdage hvor miserabelt livet i skyttergravene er.

Anders hadde hjemlengsel selv der han satt, med ryggen inn mot veggen av sandsekker. Det var natt, men han fikk ikke sove. Han hadde tent et lite lys, og holdt blikket festet på flammen. Da kunne han nesten innbille seg at han var et annet sted.

Til toppen

Andre utgaver

I skyggeland
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Utdrag

I en skyttergrav i Frankrike

Anders strevde med å sove, selv om han var så trett som han aldri før hadde vært. De sov på skift. Noen soldater måtte være oppe om natten, i fall tyskerne plutselig skulle angripe. En natt hadde de opplevd en tysker som brått var nede i skyttergraven. Hvordan han hadde kommet dit, forbi vaktholdet, var uvisst. Men han levde ikke lenge. En eldre soldat gjorde kort prosess med geværet. Anders hadde bare hørt det bli fortalt, for han hadde ligget og slumret da det skjedde. Hendelsen var likevel med på å forstyrre søvnen. Hvis han en sjelden gang falt i en dyp søvn, drømte han at tyskerne kom etter ham. De jaget ham med bajonetter og geværer, kom bak ham og overrasket ham uten at han hadde mulighet til å forsvare seg.

Han hadde vervet seg til krigen for å bli en helt, kjempe for England. Nå kjente han seg bare liten og redd. Men han sa ikke til noen av de andre at han var redd. Overfor Nick lot han som ikke noe skremte ham. Det var viktig å forstille seg slik, for han så at Nick lente seg veldig på ham, og så opp til ham. Dersom Anders viste seg tøff, gjorde Nick det også.

Det var ikke bare frykten for bakholdsangrep som red ham. De hadde også vært plaget av rotter. Rotter som var større enn dem Anders hadde sett på gaten i London. Støvlene var heldigvis av en så god kvalitet at han ikke risikerte at en rotte bet ham i tærne om natta, men han var redd for at de skulle bite ham andre steder. Han visste at rotter kunne føre med seg sykdommer. Noen av soldatene hadde også blitt syke kort tid etter at de kom frem. To måtte sendes hjem, da de ikke kunne holde på verken vått eller tørt. Anders var foreløpig frisk.

Til toppen

Bøker i serien