Løvetannen (Heftet)

Serie: Nye horisonter 9

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nye horisonter
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202430634
Kategori: Romanserier
Omtale Løvetannen
Linnea bestemmer seg for å ta et oppgjør med Mr. Lucas. Hun kan ikke la det han har gjort mot Asaia gå upåaktet hen.
Mr. Santos lar seg ikke så lett avvise, og inviterer Linnea med på spennende eventyr som skal få fatale følger for begge.

– Kjære Gud, ikke la David dø her ute! La ham overleve!
Frykten for at han kunne dø, lammet henne fullstendig. Det var ikke bare redselen for å strande og bli værende der ute blant zuluene som fikk henne til å be for Davids liv. Det våknet også en sår og vond sorg innvendig ved tanken på at hun kunne miste ham.

UTDRAG FRA BOKEN:
Linnea snublet et par ganger i sine egne bein under flukten fra annekset opp til huset, men hun kom seg raskt på føttene igjen og fortsatte å løpe til hun var trygt oppe på værelset sitt. Der lukket og låste hun døren forsvarlig, så ble hun stående og hive etter pusten i noen sekunder, før hun gikk bort til vinduet og stilte seg halvveis bak gardinet for se ut mot annekset. 
Det lyste fortsatt svakt fra vinduet hos Asaia, men nå virket det stille der. Ingenting røpet den grusomme forbrytelsen som hadde funnet sted der inne for et øyeblikk siden.
I det samme kom Mr. Lucas ut den lave døren i annekset. Linnea trakk seg fort tilbake så han ikke skulle se henne. Han ble stående noen sekunder mens han festet beltespennen, deretter så han seg flyktig omkring før han la i vei oppover den hellelagte stien mot kjøkkeninngangen. Etter få sekunder var han ute av syne.
Linnea trakk pusten. Redselen hamret innvendig. Hva skulle hun gjøre hvis han kom opp og prøvde å komme seg inn til henne? Hun var alene i huset med en mann som nettopp hadde voldtatt tjenestepiken, og som hadde sett at hun så det!
Men det var ikke redselen for at hun skulle lide samme skjebne som Asaia som fikk hjertet til å hamre enda hardere i brystet da hun hørte ham trampe gjennom hallen nedenunder. Hun trodde ikke han ville prøve seg på det. Det hun var redd for, var hvordan han hadde tenkt å forhindre at hans kone eller noen andre fikk vite noe om det. Hvordan ville han bringe henne, Linnea, til taushet?
Linnea kastet nok et blikk ned mot annekset. Det lyste der fremdeles. Hvordan hadde Asaia det nå? Hun burde gå ned til den stakkars tjenestepiken og ta seg av henne. Men hvordan skulle hun klare det uten at Mr. Lucas oppdaget det?
Faen ta deg! tenkte hun rasende og redd da hun hørte ham komme opp trappen. Lydløst listet hun seg vekk fra vinduet, bort til døren. Der stilte hun seg med øret mot nøkkelhullet for å høre hvor han gikk. Ville han gå til sitt og Mrs. Lucas’ soverom for å sove ut rusen, eller …?
Hun for sammen da det dundret på døren. Det føltes som om knyttneven på den andre siden traff øret hennes der hun sto. Brått trakk hun seg lenger inn i rommet. 
– Linnea! Linnea! Åpne døren! 
Linnea sto urørlig.
– Åpne døren! Hører du?
Hun rørte seg ikke, våget nesten ikke å puste.
– Åpne døren, Linnea! Nå var stemmen hans et hakk mildere. Da han fortsatte, hadde den fått en forsonlig klang. – Linnea, vær fornuftig nå. Åpne døren så vi kan snakke sammen. Du har misforstått det hele. Det er ikke slik som det så ut …
Linnea skalv så hun måtte sette seg på sengen. Et øyeblikk ble det stille utenfor døren, så ropte han inn til henne:
– Vær nå fornuftig, Linnea! Lås opp. Dette kan vi vel snakke om.
Da Linnea fremdeles ikke svarte, hørte hun irritasjonen og sinnet bygge seg opp i stemmen hans på nytt.

Til toppen

Andre utgaver

Løvetannen
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Bøker i serien