Nattog (Heftet)

Serie: Jordbærdamene 21

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Jordbærdamene
Serienummer: 21
ISBN/EAN: 9788202574604
Kategori: Romanserier
Omtale Nattog

Alle jordbærdamene tar nattoget til Trondheim, og Dina og Birgit må dele kupé med en gretten, fremmed ung kvinne som blir litt av et mysterium.

«Jeg er ikke det spor trett,» sa Birgit da Dina åpnet døren til kupeen.
«Men du skal uansett sove,» svarte Dina blidt og trakk med seg venninnen inn.
Begge lo og flåste litt, sprudlende i hodet som de var.
«Hun er på plass igjen.» Birgit nikket mot den midterste sengen.
«Så sannelig.»
Dina visste ikke hvorfor, men hun hadde hatt en uforklarlig følelse av at medpassasjeren deres hadde ombestemt seg og bedt om å få en annen kupé.

Til toppen

Andre utgaver

Nattog
Bokmål Ebok 2018
Nattog
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Louise og Kitty forlot Møllhausen konditori og spaserte opp Karl Johan. Vanligvis ville de ha kastet lange blikk mot butikkvinduene som fristet med nyeste sommermote og kanskje også tatt en tur innom. De ville kjent på stoffet til en bluse eller en kjole og nok også prøvd den på etter å ha snakket med ekspeditrisen og fått hjelp til å finne riktig størrelse. I dag gjorde de ingen av delene.
Louise og Kitty gikk forbi hvert eneste butikkvindu uten å bry seg om å studere antrekkene til de fjonge utstillingsdukkene med velfriserte hoder og ubevegelige armer som alltid ellers innbød til en nærmere titt. Denne dagen virket de menneskelignende kleshengerne bare falske og utspjåkede i all sin prakt.
Louise og Kitty så heller ikke ansiktene på menneskene de passerte; barn, tenåringer, voksne og gamle. De aller fleste oppstemte og glade, på vei til et møte eller et mål i det fjerne.
Louise og Kitty gikk ved siden av hverandre, men likevel med en mur av usagte ord mellom seg. Solen skinte fortsatt like sterkt og klart. Sommeren lot til å være kommet til hovedstaden. Kan hende var den kun på et snarlig besøk, men sønnavinden bar med seg varm luft og løfter om at dagene fremover ville bli like behagelige.
Louise insisterte på at de skulle kjøpe hver sin is for å kjøle seg ned. Kitty trakk bare på skuldrene, men tok imot den sjokoladetrukne pinneisen og skrellet av papiret. 
De gikk tause ved siden av hverandre, forbi den folksomme Studenterlunden med glade ansikter og bugnende blomsterbed og videre opp den gruslagte bakken til Slottet, der kongeflagget med Riksløven i gull med sølvøks på rød bakgrunn vaiet fra taket, og der gardister i svarte bukser, mørkeblå jakker og duskprydete hatter sto urørlige og holdt vakt.
Under skyggefulle trær i den frodige parken fant de seg en benk med utsikt til dammen, der en andemor med syv små svømte rundt.
«Jeg skal være sammen med deg hele tiden,» sa Louise. «Du behøver ikke å være redd.»
Kitty svarte ikke straks. Hun spiste ferdig isen og tente en sigarett. Tok et dypt trekk og pustet røyken ut.
«Jeg hører hva du sier.»
«Gjør du virkelig det?»
Kitty inhalerte på nytt. Det gikk en stund før hun svarte. Så kom det oppgitt og frustrert: «Det føles så urettferdig. Hvorfor skulle dette absolutt hende meg?»

Til toppen

Bøker i serien