Ondt blod (Heftet)

Serie: Skjærgårdsliv 48

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skjærgårdsliv
Serienummer: 48
ISBN/EAN: 9788202651886
Kategori: Romanserier
Omtale Ondt blod

Et kamp på liv og død utspiller seg i kapteinshuset. Samtidig sjekker en mor og hennes datter inn på rom 11 på Drøbak Strandhotell. De gjennomgår sitt eget drama, og nå håper de å ha funnet et sted der de kan senke skuldrene og finne fred – i det minste for en stakket stund.

Bare vi finner et trygt sted å være, hadde moren sagt. Sanna håpet at det ble snart. Hun var sliten av all reisingen. Hun drømte om å gå på skole og skaffe seg venner. Lotta, den eneste vennen hun hadde hatt, hadde hun måttet forlate i hui og hast. Hun hadde ikke engang rukket å ta farvel med henne. Men moren hadde forklart hvorfor det var slik, og Sanna forsto. Hun hadde sett morens blåmerker. Det var i grunnen ikke så mye mer å forklare.

Til toppen

Andre utgaver

Ondt blod
Bokmål Ebok 2020
Ondt blod
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Jeanette Semb:

Utdrag

– Velkommen til Drøbak Strandhotell, sa damen bak disken og sendte dem et vennlig smil. Hun hadde mørkt krøllete, litt viltert hår, slik hennes også kunne være iblant, tenkte Sanna. På det lille navneskiltet på blusen hennes sto det «Josefine Jørgensen».

– Hva er navnet Deres? spurte denne Josefine, henvendt til moren.

– Kari Nordberg, svarte moren uten å blunke. I det samme så hun på Sanna, som om hun var redd for at hun ville komme til å røpe dem. Men moren trengte ikke å være redd. Sanna visste godt hvorfor moren ikke kunne bruke sitt egentlige navn.

– Jeg betaler gjerne på forskudd for to ukers opphold. Moren dro frem lommeboken.

– De kan gjerne betale på forskudd, hvis De foretrekker det, men vi pleier vanligvis ikke å ta imot betaling før ved utsjekking.

– Jeg vil helst betale for meg nå med det samme, sa moren bestemt.

– Det er naturligvis helt i orden, sa damen bak disken.

Hun tok frem en stor bok og kikket i den. – Dere skal få et av de fineste rommene vi har her på hotellet. Det vender ut mot sjøen og er litt større enn de andre. Jeg er sikker på at dere vil like det.

Josefine Jørgensen smilte først mot moren, og så mot Sanna, og for andre gang på under ti minutter ble Sanna blunket til. Hun var fristet til å blunke tilbake, men visste at det bare ville se dumt ut. Hun var ikke så flink til å blunke.

– Tusen takk, svarte moren og la armen om Sannas skuldre igjen. – Det setter vi pris på.

Sanna lurte på hvordan rommet så ut. Det var sikkert veldig fint, for det fikk moren til å smile, noe hun ikke hadde gjort så ofte i det siste. Hun visste hvorfor moren ville betale for rommet med en gang: Det kunne hende de måtte reise derfra i en rasende fart.

Til toppen

Bøker i serien