Skyggen av en mistanke (Heftet)

Serie: Alvestad 21

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Skyggen av en mistanke
Serie: Alvestad
Serienummer: 21
ISBN/EAN: 9788202401061
Kategori: Romanserier
Omtale Skyggen av en mistanke
 – Så jeg bør stå i takknemlighetsgjeld til deg, er det det du mener? Skal jeg være takknemlig for at du nedlater deg til å være min trolovede? Han ristet på hodet. – Jeg gjentar det jeg sa. Det at du i det hele tatt må spørre meg om dette, sier alt.
     – Så det stemmer ikke? Du var ikke i nærheten av fars vogn? Det hele var bare noe Valborg fant på? Et håp blaffet opp i brystet hennes, for så å bli raskt slukket da Edvard igjen snakket.
    – Det har jeg ikke sagt.


UTDRAG FRA BOKEN:
Ingrid stirret forskrekket på Edvard, og så på Valborg igjen. Det var blitt dørgende stille i kammerset, og hun var usikker på om Valborg virkelig hadde sagt de fryktelige ordene, eller om det bare var noe hun hadde innbilt seg.
     Edvard hadde rygget bakover. Han virket perpleks, men det var ikke godt å si om det var av ren overraskelse over anklagene som var blitt kastet mot ham, eller fordi han bar på skyld.
     – Jeg vet ikke hva du snakker om, sa han med stram røst. Blikket vek ikke fra moren.
     – Mener du virkelig at Edvard …? Ingrids stemme skalv, og hun følte det vanskelig å uttale ordene, redd som hun var for å få en endelig bekreftelse på det Valborg hadde beskyldt Edvard for. Mannen hun elsket og som hun ikke kunne forstå hadde evnen til å skade noen av ren vilje. – Sier du at han tok livet av far? At det var han som tuklet med vognen?
     Tankene tumlet omkring i hodet hennes, og hun spurte seg selv om Valborg led av en annen form for hukommelsestap enn hun hadde lidd av tidligere. Alderdommen kunne ha fått henne til å dikte opp de mest utrolige ting. Ingrid ville ikke engang tenke tanken ferdig. Hun kunne ikke tro det svigermoren hadde sagt. Ikke om Edvard. Hvem som helst annen kunne hatt noe med ulykken til faren hennes å gjøre, men ikke ham. Det klarte hun ikke å forestille seg.
     Hun mintes noe veterinærfruen hadde sagt til henne for en tid tilbake. Hvor godt kjenner du egentlig Edvard? Det rant kaldt nedover Ingrids rygg.
     – Du må ikke høre på henne, Ingrid. Hun er blitt forrykt. Hun vet ikke hva hun sier.
     – Jeg vet hva jeg så, repliserte Valborg. – Jeg er gammel, men slett ingen dåre. Jeg har holdt på hemmeligheten …
       Hun sa ikke noe mer, men Ingrid lurte på om hun hadde vært i ferd med å si at hun hadde holdt på hemmeligheten fordi hun ikke ville at sønnen skulle få vanskeligheter.
     – Jeg vet ikke hva jeg skal tro, sa Ingrid. Dette var ikke det hun hadde ventet seg. Ordene til Valborg hadde snudd opp ned på det hun tidligere hadde trodd. Var det ikke Kristoffer Bakken som sto bak dødsfallet til faren hennes likevel? Hun hadde vært så sikker. At det var Edvard, var ikke til å fatte. Mannen hun elsket kunne ikke ha tatt livet av faren hennes. Han hadde riktignok mørke sider, men ikke så mørke, og hva skulle motivet ha vært?
     Dette og andre tanker drev gjennom henne.
     – Sier du at du tror på henne? Edvard stirret på Ingrid. Så løftet han hendene i en avvergende gest. – I så fall har jeg ikke mer her å gjøre. Med de ordene snublet han ut av kammerset og forsvant.
     Ingrid skulle til å løpe etter ham, men Valborgs stemme stanset henne.
    – Jeg advarte deg, Ingrid, men du ville ikke høre på meg. Og nå … Valborg hev brått etter pusten. Hånden hennes fomlet desperat over brystet.
     En kort stund hadde Ingrid glemt hvorfor hun befant seg i kammerset. Hun hadde helt glemt at Valborg lå på det siste, og at hun ikke tålte sterke, følelsesmessige anstrengelser. Sjokket over det hun hadde fått høre var for stort.
     Valborg forsøkte å si noe, og Ingrid lente seg mot henne. Svigermorens stemme var plutselig redusert til en hvisken.
    – Innerst inne holdt jeg alltid av ham, sa hun med hes røst. – Han ble den han er, men han var min.

Til toppen

Andre utgaver

Skyggen av en mistanke
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Bøker i serien