Uro (Heftet)

Serie: Sønnavind 119

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Uro
Serie: Sønnavind
Serienummer: 119
ISBN/EAN: 9788202778057
Kategori: Romanserier
Omtale Uro

Hilda begynner å bli åreforkalket, og Pål får unngjelde. Morten og Elise prøver å muntre dem opp, men Hilda lager skandale.

Noe er galt på Ringstad. Sigrid er stadig borte. Jostein begynner å fatte mistanke, og reiser til Oslo alene.

"Hvordan står det til på Ringstad?" spurte Morten.

Jostein trakk på det. "Bare bra."

Elise så på ham. "Og Sigrid, da? Er det bra med henne?"

Til toppen

Andre utgaver

Uro
Bokmål Ebok 2023
Uro
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Noen dager senere var ikke Sigrid kommet hjem til at barna skulle i seng. Jostein så på klokken og undret seg. Sigrid pleide sjelden å overlate aftenstellet til Olga. For det første syntes hun ikke at Olga var nøye nok med pussing av tennene, og for det andre hoppet hun over aftenbønnen. Sigrid var ikke så nøye med det selv, men hun visste at Jostein var det.

Jostein gikk bort til vinduet og kikket ut enda en gang. Hvis det hadde vært noe spesielt, ville hun vel ha ringt, tenkte han. Til slutt ble han så irritert og utålmodig at han slengte på seg jakken, ropte inn til Olga og sa hvor han var, og satte kursen mot landhandelen.

Da han nærmet seg, begynte han å angre. Han oppførte seg som en sjalu og mistenksom tufs, sa han til seg selv. Nølende banket han på og gikk inn i gangen. Fra stuen lød latter og muntre stemmer, det gjorde ham enda mer mistenksom.

Døren til kjøkkenet gikk opp, og Sigrids mor viste seg i døråpningen. "Jostein?" utbrøt hun glad. "Så hyggelig! Nå hørte jeg akkurat at de manglet en fjerdemann til kortspillet!" Hun åpnet døren til stuen og gikk inn mens hun sa høyt: "Jostein er her! Var ikke det fint?"

Jostein kom luskende etter. I sofakroken så han damen fra toget, Sigrid og den nye ekspeditøren. Foran dem på bordet sto tre glass. Han lurte på hva de drakk.

"Er det noe galt?" spurte Sigrid og så skyldbevisst på ham.

"Nei, det er bare det at Hugo Hagbart og jeg holdt på med noe, og Olga måtte ned til naboen en tur. Det var noe galt med den gamle," la han til og følte seg som verdens verste løgner. Det var han jo også.

Sigrid reiste seg motvillig opp, og Jostein kikket bort på ekspeditøren. Han fulgte Sigrid med øynene med et blikk som ikke var til å ta feil av! Jostein skyndte seg å se bort på damen fra toget. Hun smilte gjenkjennende til ham. "Du hadde rett!" sa hun høyt. "Det var et hyggelig hjem jeg kom til!"

Jostein smilte tilbake. "Nå får dere spille tomanns-kortspill isteden."

"Og neste gang dere kommer, kan dere spille sammen alle fire," sa Sigrids mor ivrig.

Sigrid var mutt på veien hjem, og Jostein gruet seg til hun fikk vite at Olga hadde vært hjemme hele tiden.

"Du behøvde vel ikke å oppføre deg som en fangevokter akkurat!" sa hun etter en stund, irritert i stemmen.

Jostein tente på alle plugger: "Synes du det er helt i orden at en mor sitter hos naboen og spiller kort når barna burde i seng og det ikke er noen andre til å hjelpe dem?"

"Jeg visste ikke at du og Hugo Hagbart var opptatt!"

"Det er vanligvis mødrene som legger barna."

"Det tror jeg er i ferd med å forandre seg."

"Kanskje i de tilfellene hvor moren er ute i arbeid, men jeg kjenner ingen fedre som gjør det. Og er det ikke litt merkelig at en nyansatt ekspeditør sitter i butikkeierens stue og spiller kort om kvelden?"

"Jeg synes det er snilt gjort av mor og far å ta ham inn i varmen. Det er ikke bare morsomt å komme til et nytt sted og bo i et fremmed hus sammen med ukjente mennesker. Du så hvor glad lærerinnen var også. Hun var veldig takknemlig for den varme mottakelsen hun fikk."

"Ja, det var heldig at de fikk både en kvinnelig og en mannlig leieboer! utbrøt Jostein, lettet med ett.

Sigrid sendte ham et mistenksomt blikk. "Hva mener du med det?"

Til toppen

Bøker i serien