Brått en dag (Heftet)

Serie: Gullburet 15

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Gullburet
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202777920
Kategori: Romanserier
Omtale Brått en dag

Marika våkner av rabalder i huset, etterfulgt av Ruth som kommer stormende inn og forteller at det brenner i Kabelvaag. Etter røyken og flammene å dømme må det dreie seg om en storbrann. Hvordan har det gått med menneskene der?

Sammen med Karl kommer Cathrine seg trygt ut fra det nye hjemmet i Kabelvaag og blir brakt i sikkerhet i væreiergården – der hun aller helst vil være. For der er hun nærmere målet: å få ryddet Fredrikke av veien.

Cathrine rakk å se Fredrikkes vidt oppsperrede øyne idet hun falt bakover mot trappetrinnene. I et lite glimt var det som om hun gjenopplevde morens fall. Armene strakt mot henne, som om hun bønnfalt om hjelp. En naken redsel, og samtidig overraskelse.

Alt dette skapte en frydefull opphisselse i henne. Den var så stor og omfangsrik at hun måtte kjempe mot lysten til å se mer. Se på at kroppen til Fredrikke ble truffet gang på gang, i hvert eneste trinn nedover den bratte trappen.

Til toppen

Andre utgaver

Brått en dag
Bokmål Ebok 2023
Brått en dag
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

Marika ble revet ut av søvnen og støttet seg forvirret på den ene armen. En liten stund lurte hun på om det hadde vært en drøm, der noen ropte og bråkte med noe. Hun følte seg svimmel og ør, fortsatt noe preget av drømmen.

Ruth kom stormende inn. «Marika, du må stå opp.»

«Ka e det som skjer?»

«Kabelvaag brenn. Det e full fyr, kjenn du ikkje lukta?»

Først nå merket hun den sure lukten av røyk som sivet inn vinduet. Hun kastet dynen til side og kom seg opp av sengen. «Kor e ungan?»

«På rommet sitt, men de e våken, så æ går inn tel dem.»

Marika fikk på seg klærne, famlet med knapper og hemper, kneppet feil og måtte gjøre det om igjen. Ute på loftsgangen hørte hun ungene stille tusen spørsmål. Hun flettet håret og knyttet et bånd i enden. Kroppsvask var det ikke tid til.

Hun ramlet nesten ned den bratte trappen, rev opp døren og stanset ute på trappen. Der lyste himmelen i et inferno av flammer. Som lammet ble hun stående og stirre. Ilden hadde vært voldsom den gangen prestegården brant, men det var ingenting i forhold til dette. Det var vakkert på en grotesk måte. Var det slik det så ut i helvete? for det gjennom hodet hennes. Gåsehuden løp oppover armene, deretter kom alle tankene i rask rekkefølge. Alle de som bodde der, kom de seg ut? Var det noen inne der nå? Bilder av skrikende mennesker flimret forbi i fantasien, noen som løp, andre som hang ut vinduer. Store bygg som raste sammen under ildtungene, den tunge, svarte røyken ...

Til toppen

Bøker i serien