Den fremmede (Heftet)

Serie: Gullburet 16

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Gullburet
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788202777937
Kategori: Romanserier
Omtale Den fremmede

En fremmed banker på døren til Marika, og da sjokket har lagt seg, viser det seg at mannen der ute ikke har onde hensikter. Men det er det ikke alle som er overbevist om.

Marika får panikk da hun får øye på Theo gjennom et vindu i væreiergården. Sønnens lek i fjæra ender på dramatisk vis da isflaket han befinner seg på, plutselig løsner og flyter til havs.

Marika kom seg opp av stolen, sprang til vinduet og fikk det bekreftet. «Det e han, æ kjenn igjen den røde hua han har på hodet. Æ strekka den tel han nylig. Han ønska sæ ei i den farga.» Hun løp mot døren, slengte den opp og fortsatte ut på forsiden av huset. Hun merket ikke kulden som slo imot henne, eller det iskalde smijernet i gelendret på trappen. På det siste trinnet falt hun og ble liggende langflat på magen. Hun hørte noen unger som lo, kom seg på bena igjen og fortsatte ned mot fjæra.

Til toppen

Andre utgaver

Den fremmede
Bokmål Ebok 2023
Den fremmede
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

«Ka kan æ hjælp han med?»

«Beklager enda en gang – også for jeg kommer så sent. Mitt utseende skremte Dem sikkert også.»

Marika rakk ikke si noe, før han fortsatte: «Jeg er vant med det.» Han smilte litt da han sa det. «De må være Marika Sivertsen, og dette er Storvaagen Søndre? Eller tar jeg feil?»

«Nei, det stemmer. Beklager, æ ...» Hun kikket rådvill inn i gangen, så over hodet hans mot de få lysene som fortsatt var tent i de små husmannsstuene. Så kjente hun kulden. Den smøg seg under skjørtene hennes, gjennom blusestoffet og fylte gangen. Hun skalv og ville mest av alt bare lukke døren, glemme ham og gå inn i varmen. Men noe holdt henne tilbake. Ikke bare nysgjerrighet, men en slags omtanke og tro på denne fremmede. Det var mulig at hun nå begikk en stor feil, men likevel åpnet hun døren mer.

«Kom inn,» hørte hun seg selv si og gikk til side. «Dokker må jo frys, stakkars.»

«Takk, men jeg ville ikke trenge meg på, så ...»

«Det går bra. Stig på.»

Idet han sto i gangen, strøk et blaff av tvil gjennom henne. Skulle hun heller ha spurt hva han ville, før hun slapp ham inn? Hva skulle hun gjøre nå? Kaste ham på dør igjen? Hva om han ikke var den han ga seg ut for å være, eller var farlig, muligens fullstendig gal eller ...

Til toppen

Bøker i serien