Farvel til fortiden (Heftet)

Serie: Mellom himmel og jord 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Mellom himmel og jord
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202737337
Kategori: Romanserier
Omtale Farvel til fortiden

Alva er lykkelig med Olai og det nye livet i magen, men hun klarer ikke å gi slipp på tanken om den kappekledte. Hun er sikker på at det er Gustav, men Olai nekter å tro at hans egen far er en drapsmann.

Alva kjente sinnet ta over og det formelig kokte i henne.
«Jeg vet hvordan Gustav ser ut, og om du ikke tror meg, tar jeg selv sleden og drar til lensmannen. Jeg må fortelle ham at jeg har sett morderen.»
«Nei, Alva, det kan du ikke. Du så noe, det forstår jeg, men at det er min far …»

Til toppen

Andre utgaver

Farvel til fortiden
Bokmål Ebok 2022
Farvel til fortiden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Jorunn Johansen:

Utdrag

Alva børstet håret og knep seg litt i kinnene, før hun reiste seg. Blikket gled mot kommoden og hun slo hånden over munnen for ikke å hyle.
Der lå boken som Ernst etterlyste, og som hun hadde lett etter. Hvordan var det mulig at den plutselig lå der?
Hun grep fatt i boken og bladde gjennom den med skjelvende hender, for hva sto det i den som var så viktig?
Sidene var blanke, men da hun kom midt i boken så hun at det sto noe der. Hun leste med store øyne.
Jeg vet at han er etter oss. Det er bare et tidsspørsmål før han kommer. Jeg kan ikke fortelle om ham til min ektemann. Jeg må holde det skjult at han har funnet ut om barnet. Jeg kan ikke … jeg kan ikke ødelegge den lykken han føler, for barnet er hans. Hans kjøtt og blod, men Gustav vet alt. Alt. Snart er vi ferdig. Snart dreper han oss, men jeg kan ikke fortelle det til Pernille. Jeg kan ikke …
Alva måtte lese en gang til for å forstå hva det betydde, men likevel forsto hun. Det var venninnen til Pernille som hadde skrevet dette. Piken i tårnværelset. Hun gikk igjen der, bodde der selv om hun for lengst var reist over til den andre siden. Hun var en hvileløs ånd, hun fikk ikke fred. Gustav, tenkte hun og kjente at redselen dukket opp igjen. Gustav har visst om meg fra jeg var spebarn. Han skjøt foreldrene, noe annet kunne det ikke bety, men han lot barnet leve. Hvorfor? Fordi hun var et lite barn?
Hun snudde seg og så at Olai var på vei til å våkne. Hun holdt hardt i boken, for her var beviset. Beviset på at Gustav skjøt foreldrene hennes. Hennes kjødelige far som hun aldri fikk møte.

Til toppen

Bøker i serien