Fugl i bur (Heftet)

Serie: Frostrose 11

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Frostrose
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202653293
Kategori: Romanserier
Omtale Fugl i bur

På middag hos grosserer Ludvigsen, introduseres Adeline for både gule sangfugler og grossererens ukjente datter.

– Han er slu, svarte frøken Ludvigsen heftig. – Vet De at han planla drapet i lang tid?
Drapet? Adeline grøsset.
– Unnskyld, men hvem snakker vi om? spurte hun forsiktig.
Frøken Ludvigsen så forundret på henne.
– En morder, sa hun lavt. – En iskald drapsmann som vi begge kjenner. Jeg snakker om herr Disen.

Til toppen

Andre utgaver

Fugl i bur
Bokmål Ebok 2020
Fugl i bur
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

Maivor tok hånden hennes og fulgte henne bort til bordet. Adeline fant en stol til dem hver, men så snart hun hadde satt seg, krabbet Maivor opp på fanget hennes i stedet og satte seg godt til rette. Fru Eides forbud lurte i tankene, men Adeline hadde ikke hjerte til å jage bort Maivor. I stedet strøk hun de to rufsete museflettene hennes bort fra nakken og la kinnet mot den silkemyke, varme huden.
Roen var begynt å senke seg i suppekjøkkenet. De første brettene med boller var allerede i ovnen, og det duftet nydelig. Det var nesten så Adeline kunne kjenne på forventningen til barna. Hun gledet seg til å se de glade ansiktene når de fikk smake på baksten også.
Maivor lente seg tungt inn mot henne og så ut til å ha mer glede av det enn av å trille boller. Adeline protesterte ikke. Det var godt å ha henne på fanget. De vekslet noen ord nå da, men selv om de ikke snakket så mye sammen, følte hun en sterk samhørighet. Det minnet henne om anstalten, og hun husket de utallige gangene hun hadde hatt de mindre barna på fanget mens hun flettet hår eller trøstet noen etter lange og harde arbeidsdager. Hun bøyde seg over Maivors hode og kysset henne midt på midtskillen.
Maivor lo da hun merket det.
– Jeg skulle ønske at du var storesøsteren min, sa hun fornøyd. – Jeg har aldri hatt en storesøster før.
– Jeg skulle gjerne ha vært det, svarte Adeline og smilte.
De første bollene var ferdige, og barna koste seg og spiste. Adeline fikk også en smaksprøve. Gjærbakst var noe av det beste hun visste, men hun nøyde seg med en. Bollene var til barna.
Foreldrene kom og hentet de yngste barna etter hvert, og flokken ble tynnet ut. Hun kunne høre Ella nynne mens hun rullet ut de siste bollene på bordet. Maivor begynte å bli trett og satte seg bedre til rette i armkroken hennes med tunge øyelokk. Adeline la armene godt rundt henne og hvilte kinnet mot Maivors hode. Den lille jenta glippet med øynene da Adeline nynnet på en vuggevise sammen med Ella.
En lang stund satt de slik og koste seg. Adeline ble også fristet til å lukke øynene, derfor merket hun først at noe var galt da hun kjente at Maivor ble anspent. Det fikk henne til å åpne øynene, og så rykket hun til.

Til toppen

Bøker i serien