Gryende følelser (Heftet)

Serie: Mellom himmel og jord 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Mellom himmel og jord
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202690847
Kategori: Romanserier
Omtale Gryende følelser

Alva mistror farens forretningspartner, Gustav Helmersen, og familien hans bråker og krangler støtt. Samtidig blomstrer noe nytt og ukjent i Alva i møtene med Olai, odelssønnen til Gustav.

Jeg liker deg, Olai, men det finnes ingen fremtid for oss. Kanskje det ikke bare er vennskap jeg føler for deg. Kanskje jeg er på vei til å bli kjær i deg? Kanskje klarer jeg ikke å vite hva som er vennskap og hva som er kjærlighet?

Til toppen

Andre utgaver

Gryende følelser
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Jorunn Johansen:

Utdrag

Etter en stund kom faren inn igjen. «Noen har ødelagt grinden med vilje. Ernst hadde ikke sett at hengslene var saget av. Man skal være sterk for å klare det, kanskje han ikke var alene heller.»
«Hvem kan ha gjort det? Vi kjenner du ingen som ville gjøre noe slikt.»
«Nei, ikke det jeg vet, men en eller annen har gjort det. Jeg glemte helt å fortelle deg at jeg skodde hestene til nabofruen i går. Hun var ikke ærlig vennlig, hun behandlet meg som om jeg skulle være et fattiglem. Så ikke send henne til meg en gang til. Jeg vil helst ikke se det kvinnemennesket igjen.»
Alva var ikke akkurat overrasket, for hun hadde heller ikke fått det beste inntrykket av moren til Svein da hun møtte henne.
«Det er noe rart med den familien,» fortsatte han mens de begge gikk opp mot grinden. «Jeg var tok meg en liten tur ned i bygda mens du var på Mo gård. Der så jeg Svein gå inn på vertshuset, og jeg ble såpass nysgjerrig at jeg fulgte etter og satte meg i en krok for meg selv. Han la ikke merke til meg for han var svært opptatt av å kurtisere en pike. Hun er en av dem som tar imot kunder, så vidt jeg vet, ja, du vet hva jeg snakker om. Jeg vet ikke hvor sant det er, men han ble i hvert fall med henne opp i annen etasje.»
«Han er da ikke slik? Det er absolutt ikke det inntrykket jeg har fått av ham.»
«Jeg vet at du svermet for ham, men fra og med nå setter du ikke dine ben på den tomten igjen. Jeg fikk høre litt av hvert av moren hans. Du hadde stått der og sett på huset og bemerket dette gamle gitteret i vinduet der. Hun skravlet så fælt at jeg nesten fikk vondt i hodet.»
Han stønnet.
«Nå får jeg sette i gang med det jeg skal gjøre, og så håper jeg at vi finner ut hvem det er som har gjort dette. Grinden må repareres også, og hvem tror du må gjøre det?» Han så litt på den ødelagte grinden før han vendte om og gikk. Da la Alva merke til fotspor i sølen. Regnet pisket og traff ansiktet hennes, og hun måtte blunke flere ganger.
Det var da vitterlig små fotspor, tenkte hun, som fra en kvinne, og det var flere av dem.
Kunne det være kvinnen som låste henne inne i stuen da brannen startet?

Til toppen

Bøker i serien