Klarälvens dronning (Heftet)

Serie: Årringer 64

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Årringer
Serienummer: 64
ISBN/EAN: 9788202735043
Kategori: Romanserier
Omtale Klarälvens dronning

Silja får panikk når automobilen setter seg i bevegelse og hun er alene med Bøchmann og hans sjåfør, uten fluktmulighet.
Viljar vandrer videre til Klarälven, der han finner et fløterlag. Men det er ikke alle som er like begeistret for nordmenn.

Før Viljar rakk å tenke, hadde han langet ut en knyttneve og plantet den midt i det selvgode, flirende fjeset foran seg. Det smalt høylytt, og neseblodet skvatt, så for gubben bakover og ramlet på bakken.
Flere menn kom løpende og stimlet sammen rundt dem.
«Hva tusan hendte med Bertil?»

Til toppen

Andre utgaver

Klarälvens dronning
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Yvonne Andersen:

Utdrag

Silja var skrekkslagen da automobilen satte seg i bevegelse og hun skjønte at hun ikke hadde noen fluktmulighet.
«Det blir mer komfortabelt for Dem om De holder Dem i ro og ikke lager noen oppstandelse.» Baronen var like kald i stemmen som i blikket. Han var iført duegrå dress og satt skrevende med hendene støttet på stokken. Han virket svært så rolig og balansert.
«Hvorfor er jeg her? Hva er det De vil?»
«Så, så … nå tar vi en kjøretur til De roer Dem ned.»
«Slipp meg av her. Nå, med en gang!» Panikken steg, og hun kjente frykten spre seg. Spørsmålene for gjennom hodet. Hadde han tenkt å bortføre henne? Dope henne ned med opium og sende henne vekk med et skip, slik han hadde gjort med Engebreth og Dan Gulliksen? Hun begynte å skjelve av redsel, samtidig flammet sinnet opp. «De kan ikke gjøre dette. Det er bortføring. Jeg kommer til å anmelde Dem for frihetsberøvelse. Jeg forstår ikke hva dette skal være godt for.»
«De har tatt fra meg sønnene mine. De skapte splid mellom meg og min hustru, og jammen klarte De å ødelegge for mitt neste ekteskap også. Det var De som skulle ha druknet i elven den gangen. Ikke min sønn.» Stemmen hans smalt som vonde piskeslag.
Silja kunne nesten ikke tro hva hun hørte. Det ville aldri bli noen forsoning mellom henne og hennes tidligere svigerfar. Hun forsto det nå. Men hva ville han?
«Og nå har De tenkt å kvitte Dem med meg?»
Han så ikke på henne. Han så rett frem. Og nå så hun hvordan livet hadde fart med denne en gang så staselige mannen. Hun hadde sett bryllupsbildet på herregården. Fotografiet av Isabella og herr Bøchmann, tatt på bryllupsdagen. Hun husket hvor vakker Isabella var, og at hun smilte, mens han var alvorlig.
Hun kjente panikken øke for hvert sekund. Hun så seg bakover mot det lille bakvinduet og så mennesker forsvinne, men det var ingen som løp etter for å redde henne. Det var ingen som visste at hun satt i denne farkosten mot sin vilje, at hun ble bortført. Hvorfor var det ingen som så det?

Til toppen

Bøker i serien