Oppgjøret (Heftet)

Serie: Anna fra Røros 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Anna fra Røros
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202538927
Kategori: Romanserier
Omtale Oppgjøret

Mobro har kommet for å befri Anna, men det kommer til skuddveksling med svensken Vargfjes. Samtidig går tankene hennes til Carl Emil, som hun har drømt om og lengtet etter mens hun har vært fanget. Kan hun stole på at han ikke er med i sammensvergelsen mot henne?

Carl Emil rykket til ved siden av henne. Hun kunne ikke annet enn å snu på hodet og se på ham. Han var blitt blek, han også. Blikket flakket, og det var ikke vanskelig å se at han var nervøs.

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet.

Til toppen

Andre utgaver

Oppgjøret
Bokmål Ebok 2017
Oppgjøret
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Annikki Øvergård:

Utdrag

Skuddet fra haglgeværet drønnet gjennom det trange rommet. 
Anna skvatt til, og pulsen raste av gårde. Hun så alt som i langsomme bevegelser, og hadde ikke en klar tanke i hodet. Skuddet og lysglimtet fra geværet til Vargfjes ringlet fortsatt i hodet da hun så onkelen vakle.
Nei, det måtte ikke skje noe med Mobro!
Onkelen segnet om. Geværet, winchesterriflen han hadde holdt i hånden, falt skramlende bortover gulvet. Han tok seg til brystet med hånden som nettopp hadde holdt om riflen.
Vargfjes svingte haglen mot henne. 
Hun kastet seg fremover og ned mot gulvet for å få tak i riflen til Mobro. I samme sekund brant et nytt skudd av og fylte gangen og stuen med lyd og røyk. 
Hun følte et sus over seg og noe som nappet i håret. Det luktet ramt av krutt.
Da hun nådde gulvet, strakte hun seg etter onkelens rifle. Han hadde lært henne å bruke den for en evighet siden. Hun hadde ikke skjenket riflen en tanke på det hun kunne huske. Likevel var bevegelsene der. Kanskje kom de frem fordi angsten raste gjennom kroppen og truet med å lamme henne. Kanskje var det bare noe som slo inn, nå som både Mobro og hun var truet på livet.
Hun nådde riflen og rev den til seg. Vargfjes knekket haglgeværet åpent og forsøkte å plukke ut de to rykende patronene. Hadde han flere? Hvorfor kom han ikke mot henne og forsøkte å overmanne henne i stedet?
Desperat kom hun seg opp på kne. 
Mobro ynket seg. Da var han i det minste i live. Men han var truffet. Blodet silte, det så ut som han blødde fra brystet. Hun håpet det ikke var alvorlig. Han måtte ikke dø!

Til toppen

Bøker i serien