Satt fri (Heftet)

Serie: Livets lenker 22

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Livets lenker
Serienummer: 22
ISBN/EAN: 9788202404093
Kategori: Romanserier
Omtale Satt fri
Elen og Sigmund er bekymret for hvordan de skal komme seg gjennom vinteren i Sun Prairie. Mye har gått galt siden de tok den strabasiøse turen over havet. De har satt seg i stor gjeld, og selv om de tjener litt penger, er det langt fra nok til å klare seg. Men en dag dukker det opp en høyst uvanlig gjest, med et brev som snur opp ned på alt …

– Åpne det, du, sa han.
Hånden skalv da hun spratt opp brevet.
– Herre Jesus, mumlet hun og så på mannen sin med tårer i øynene. – Det er brev hjemmefra, Sigmund. Det er brev fra mor!
Elen var lamslått. Sigmund travet frem og tilbake over stuegulvet. Et sted i huset gråt Ingrid.
Ordene i brevet var sjokkerende. Han var død. Anker Meldal var død!

UTDRAG FRA BOKEN:
Tenk at hun hadde tvilt! I et sekund hadde angsten klemt pusten ut av henne, for hun hadde slett ikke følt seg for sikker på Sigmunds svar. Øyeblikket med tvil ga den sorteste samvittighet. Sigmund elsket henne, og aldri skulle hun tvile verken på hans kjærlighet eller på sine egne følelser. Vinteren ville bli hard. Hun ante ikke hvordan de skulle klare seg, og i tillegg måtte de hjelpe Peder og Thorine vekk fra Wisconsin. Bekymringene kunne vært løst i løpet av noen timer i herr Abbydales nærvær, men det ville samtidig ha ødelagt forholdet til Sigmund, og hennes egen selvfølelse. Dessuten var det jo akkurat slikt de hadde rømt fra. Det ville blitt det samme som å ha Anker over seg. 
Jeg kunne gjort det, tenkte hun, jeg kunne lukket øynene og fått det overstått. Kvinnene på jernbanen gjorde det daglig. Susan hadde gjort det for å redde Svante, Lucy tjente sine dollar på å spre bena.
Elen gløttet mot Sigmund, som sov ved hennes side. Min ridder, tenkte hun og kysset den bare skulderen hans. Takknemligheten i øynene hans da
hun freste ut sin motvilje, ville hun aldri glemme, for antagelig hadde heller ikke han følt seg for sikker. Kanskje hadde Sigmund fryktet at hun takket ja, og selv om lettelsen bevret i henne, visste hun samtidig at det var et narrespill, for problemene deres var uoverkommelige, tenkte hun og grøsset.

Til toppen

Andre utgaver

Satt fri
Bokmål Ebok 2013
Satt fri
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Christin Grilstad Prøis:

Bøker i serien