Skatten (Heftet)

Serie: Annabella 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Annabella
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202651916
Kategori: Romanserier
Omtale Skatten

Grevens vakter er i Svelvigen for å lete etter en skinnpung med penger i, og troskyldige Baste har bare ett svar å komme med når de spør om han har sett noe slikt: Ja! Annabella blir hjelpeløst vitne til den brutale behandlingen han blir utsatt for, og hun må ta en vanskelig beslutning for å redde ham. Hun må vise seg for vaktene, og dermed risikere å avsløre seg selv.

 

– Vis oss pengene!

På skjelvende ben tumlet hun bort til skrenten. Hvis Herren i det høye trengte å utføre et mirakel, var dette en storartet anledning. Om pengene lå i hulen, skulle hun aldri mer si et eneste uhederlig ord, hun skulle gå til messe hver søndag og ydmykt be sitt fadervår morgen og kveld, ja gjerne midt på dagen også, om nødvendig. Allmektige Gud Fader i det høye, hvisket hun lydløst. Jeg ber deg, for om pengene ikke er der, er det ute med meg.

Til toppen

Andre utgaver

Skatten
Bokmål Ebok 2020
Skatten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Christin Grilstad Prøis:

Utdrag

Han skakket på hodet og gransket henne. Sakte løftet han hånden og rettet pekefingeren rykkvis mot henne.

– Du minner meg om noen, mumlet han. I det smale blikket så hun forundring, som om han visste at han hadde henne fra et sted, men ikke klarte å hente det frem.

Uhyggen for som grøss gjennom Annabella. Lovise hadde rett. Hun burde ikke være her nede, hun burde ha gjemt seg på høyloftet, eller sittet i skjul på bakværelset, men i stedet hadde hun trådt frivillig inn i løvens hule. Hva tenkte hun på?

– N…n...ne...ei.

Annabella hev seg rundt. Vakten som sto hos Baste, løftet hånden. Han hadde da vel ikke tenkt å slå ham? Baste løftet armene over hodet som om han vernet seg, som om han hvert øyeblikk ventet en ørefik, og det var akkurat det som skjedde. Mannen slo så Baste hylte. Annabellas øyne videt seg ut. Tiden stanset opp. Igjen løftet vakten hånden, og denne gangen var det ingen flat hånd som gjorde seg klar, men en knyttneve. Vakten var i ferd med å rundjule Baste! Hun tenkte seg ikke om, men sprang frem, slik at hun ble stående mellom dem. Mannen så arg på henne og dyttet henne til side, hevet knyttneven på nytt og brølte at Baste hadde drevet ap med dem, og derfor ikke fortjente bedre.

– Slikt gjør man ikke når man har med grev Wedels menn å gjøre, ropte han, vill i blikket, som om han var beruset. Han var stor også, over et hode høyere enn Annabella. Neven hans var som en bjørnelabb, og kunne slå Baste helseløs om hun ikke stanset ham. Fortvilet kikket hun nok en gang mot branngata. Hvorfor i helvete lot Lovise henne være alene med dette?

– Der! skrek hun idet vakten skulle til å slå. Hun hoppet opp og ned for å være sikker på at hun fikk oppmerksomheten hans og pekte samtidig mot steinfyllingen. – Skatten er der.

Til toppen

Bøker i serien