Skjebnedøgn (Heftet)

Serie: Livets lenker 29

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Livets lenker
Serienummer: 29
ISBN/EAN: 9788202438425
Kategori: Romanserier
Omtale Skjebnedøgn
Det er tunge dager på Doktorgården. Frid er svært syk, og de vet ikke om hun vil stå det over. Elen og Cornelius våker over henne. Bergithes fødsel blir lang og vanskelig, men hun føder omsider en velskapt gutt. I Quebec mottar Thorine en invitasjon fra baronesse Knyphausen, og når hun ankommer, får hun seg en stor overraskelse.

Gjennom sløret blikk så hun Cornelius bøye seg mot piken. Han strøk henne varsomt over håret mens han mumlet ord som hun ikke fikk tak i. – Herre Jesus, hikstet Elen og kom til seg selv. Hun måtte vekke Knut. – Nei, mor! Cornelius’ stemme stanset henne idet hun skulle til å ruske liv i Frids far. – Hun puster bedre nå. Hører du? Hun vendte seg langsomt mot ham og lyttet, men det var ingenting å høre. Det var bare helt stille, så altfor unaturlig og skrekkelig stille.

UTDRAG FRA BOKEN:
Noen tappet henne på skulderen. Det var nok Magnar, for han var den eneste som hadde vært våken da hun så etter sist. Hun snudde seg for å si noen trøstende ord.  
 – Cornelius? Med store øyne så hun på ham. Han måtte ha sneket seg inn, for døren var lukket. – Hvor har du vært? hvisket hun.
 Men han svarte ikke, satte seg bare forsiktig ned ved Frids leie og la hånden sin over pikens. 
 – Vet Sigmund at du er tilbake?
 – Nei.
 Han så ikke på henne, han så bare på Frid og strøk den hvite hånden hennes rolig. Hun lot ham sitte slik i noen minutter, så hvisket hun at Sigmund var fra seg av bekymring og at han fikk gå inn og legge seg.
 Cornelius gløttet opp på henne og ristet svakt på hodet. Hun så spørrende på ham. I det svake skinnet fra talglyset så hun hvor bestemt han var. 
 – Selvfølgelig skal du i seng, hvisket hun, sint nå. – Her skal du i alle fall ikke være. Jeg vil ikke at du skal smittes.
 – Jeg blir ikke syk, mumlet han.
 – Det er det dummeste jeg har hørt.
 – Hvorfor er du her, da?
 – Jeg? Elen så spørrende på guttungen.
 – Ja, er ikke du redd for å bli syk?
 – Nei, jeg blir ikke syk.
 – Ikke jeg heller.
 Det kom et grynt fra Knut, men han våknet ikke, han rørte bare så vidt på seg. Det så ut som om han var i ferd med å gli av stolen. Da vil han i alle fall våkne, tenkte Elen. Knut trengte noen timers ro. Han trengte krefter til å håndtere det som ventet. Hun vendte seg på nytt mot Cornelius, som hadde satt seg nærmere Frid. Hånden hennes lå i hans.
 – Cornelius, hvisket Elen advarende. – Nå går du inn, så du ikke smittes.
 Han gløttet på henne og ristet sakte på hodet.
 Hun sukket dypt. Det var bare dette hun trengte nå. Sinnet steg i henne igjen. Dagen hadde vært tung, med et hav av opprørte følelser. Det holdt nå. Hun satte derfor øynene i ham og så hvordan han krympet seg.
 – La meg få sitte hos henne, hvisket han med tynn stemme. 
 – Nei, hveste hun. – Er det noe som er sikkert, så er det at du skal inn. Nå! 
 – Men hvis jeg ikke sitter her, så …
 – Så hva?
 – Så våkner hun ikke.
 Elens blikk gled mot Frid. Pustet ikke barnet lettere? Den hivende pusten som hadde fått det til å gå kaldt langt nedover Elens rygg, lød ikke lenger fullt så tung og vond. En underlig følelse steg i Elen. Hun begynte å skjelve. Tennene klapret med ett i munnen på henne.

Til toppen

Andre utgaver

Skjebnedøgn
Bokmål Ebok 2014
Skjebnedøgn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Christin Grilstad Prøis:

Bøker i serien