Stolthet og skam (Heftet)

Serie: Evelinas drømmer 28

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stolthet og skam
Serie: Evelinas drømmer
Serienummer: 28
ISBN/EAN: 9788202777036
Kategori: Romanserier
Omtale Stolthet og skam

Ørjan har nettopp gjort seg klar for å dra på vakt når han får en telefon fra politikammeret. Han blir bedt om å dra ned på bryggen for å bistå i en redningsaksjon. Og det haster.

– Hva var det? Johanna så spørrende på ham da han plutselig fikk det travelt med å komme seg av gårde.
– Det er tre unger som har falt ut av en veltet båt og har holdt på å drukne ute på fjorden, begynte han idet han grep uniformslua og trykket den ned på hodet. – De er tatt med inn til brygga på Tangen.
– Tre unger ... Herregud ... Håkon ... og Morten ... De dro ut med båten til faren til Morten ... Men ... sa du tre unger? De er bare to.

Til toppen

Andre utgaver

Stolthet og skam
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

De tre guttene var på vei tilbake til jentene med bruskassen da Rune, som styrte den lille båten, plutselig ble sittende og myse mot øya der jentene befant seg. Påhengsmotoren putret ujevnt da han saktnet farten og styrte båten i en liten bue for å legge den sidelengs mot solen slik at han kunne se bedre.
– Hva er det? De to andre i båten vred nakken for å følge blikket hans.
– Hva er det som flyter i vannet ...? Og hva er det som feiler jentene ...? De står og vifter med armene ...
Lars skulle til å reise seg opp i båten for å se bedre, men Rune ga ham streng ordre om å sette seg ned. Det var et av de viktigste budene faren hadde pålagt ham for at han skulle få låne båten. Ingen måtte stå oppreist i båten, enten den lå i ro eller de var under fart.
– Det ser ut som en veltet båt, og ... Rune satte opp farten igjen og rettet kursen mot dette ‘noe’ som lå og fløt i vannet. De to andre stirret uavbrutt på stedet, der det nå så ut som noen plasket vilt i vannet like ved. Nesten som om det skulle være en stor fisk. Det gikk en støkk gjennom alle tre da de så at det ikke var finnene til noe sjødyr, men to armer og et hode som stakk opp av vannet. Og nå så de også at to større båter var på vei mot den veltede båten.
– Det er noen som har veltet. Det flyter folk ... Rune tidde et øyeblikk, så ropte han ut: – Herregud, det er båten til faren til Morten. Og ...
Den lille påhengsmotoren hadde ikke kraft nok til å nå frem til ulykkesstedet like fort som de to andre båtene. Da de ankom stedet der robåten holdt på å synke, så de to kraftige mannfolk hale hver sin guttunge over ripa på den ene båten. Fra den andre båten hadde en mann hoppet over bord og svømte med seige svømmetak mot en tredje person, som lå og fløt mellom de små krusningene i vannflaten. Båten som mannen hadde kastet seg ut fra, var nå helt oppe ved de to i vannet, og hjelpende hender fikk trukket begge om bord.
– Julie! Det er Julie! ropte Lars da de kjente igjen den gule badedrakten. Gul med blå prikker. Stemmen skalv så det lød som ynkelige små klynk.

Til toppen

Bøker i serien