Uønsket (Heftet)

Serie: Livet på Solhaug 41

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Uønsket
Serie: Livet på Solhaug
Serienummer: 41
ISBN/EAN: 9788202818944
Kategori: Romanserier
Omtale Uønsket

Den ene grisen klarer å komme seg løs og løper ned Rita, som blir liggende livløs på bakken, mens grisen forsvinner til skogs.
Sørine er misfornøyd med Kristians innsats, og lurer på hva som foregår på Elverhøy.

Sørine var så skuffet at hun knapt klarte å få frem et ord.
– Siden låven på Solhaug har brent ned, kan du spørre Reiner om han vil ta en titt på låvetrevet mitt. Det kan hende det ligger en del brede, solide materialer der.
– Ja vel, fikk Sørine hvisket frem. Så Kristian gadd ikke engang å finne frem materialene for henne? Var han interessert i driften på Godset, eller var han ikke?

Til toppen

Andre utgaver

Uønsket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024
Uønsket
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Torill Thorup:

Utdrag

– Nei, nei, Rita! Petra ynket seg av skrekk da hun så søsteren falle over ende etter at grisen hadde løpt henne i senk. Det samme hadde den gjort med Bolette, men hun hadde ganske raskt stavret seg på beina igjen. Rita, derimot, landet mer forkjært, men det var den fæle, knusende lyden som fikk henne til å pipe frem navnet hennes.
Alt skjedde så fort. Petra så det skrekkslagne ansiktet til Peder, Reiner, som motløs senket armene og strøk seg over munnen før han nærmest skjøv den sjuende av de åtte grisene mot grisebingen. Han lukket døren bak dem og sprang mot Rita. Hun lå fortsatt ubevegelig.
Det gikk et kuldegrøss gjennom Petra. Rita kunne vel ikke være død? Hadde noe i bakhodet hennes gått i stykker da hun landet på en stein, eller … var det bare den uunngåelige dumpe lyden som alltid hørtes når bakhodet landet mot noe? Med ett ble hun usikker på om det var så ille som hun først hadde trodd. Håpet, Petra trakk pusten inn i skjelvende hikst, det var det forræderske håpet som forsøkte å overtale henne til å tro at det umulig kunne være så farlig.
Tvillingene hadde stått som stivnet og sett på, men nå sprang de mot den livløse søsteren. Irmelin rakk akkurat å bøye seg mot Rita da stemmen til Reiner gjallet ut over tunet.
– Ikke rør henne! For Guds skyld – uansett hva dere gjør, ikke rør henne!

Til toppen

Bøker i serien